Lichtjes, verdiepingen en ... een stad!

Ahum... Iemand daar? Hallo? Doet deze internet verbinding het?

Het is alweer zolang geleden dat we iets van ons hebben laten horen, dat we bang zijn dat iedereen ons vergeten is... Voor diegene die het nog niet wisten: we zitten in Nieuw Zeeland! Maar voordat die verhalen gepost gaan worden, en we beloven dat dat zèèr snel is, beginnen we waar we gebleven waren.

We moesten zelf ook even teruglezen, maar blijkbaar zouden we net in Kuala Lumpur aankomen. En wat een bezoekje was dat! De verschillen met Sri Lanka en Nepal konden bijna niet groter zijn. Twee maanden hebben we in gammele bussen en treinen gereisd, opeens stappen we, met onze OV-muntjes, in moderne airco-metros. De rust van de Himalaya en het strand van Sri Lanka werd ingewisseld voor gratis bussen, shopping malls en mensen, mensen en nog meer mensen. Een bijna vegetarisch dieet werd teniet gedaan door de aanwezigheid van McDonalds (met mayo!!!) op elke hoek van de straat.

Je kunt je voorstellen dat het weer een cultuurshock was, maar wij passen ons snel aan. In de vijf volle dagen hebben we nog nooit zoveel winkels gezien en kilometers gewandeld in overdekte loopbruggen van de ene shoppingmall naar de andere. Op een paar kleine aankopen na die ons verblijf in Nieuw Zeeland wat warmer en comfortabeler maken, hebben we ons in kunnen houden. Ook hebben we nuttige en culturele activiteiten ondernomen, trust me! 


Chinatown was 's avonds bijvoorbeeld gezellig druk en heerlijk eten op straat, de 'Twin Towers' waren leuk om gezien te hebben en de Nederlandse ambassade heeft ons voorzien van vertalingen van onze rijbewijzen voor Nieuw Zeeland. Ow en Suus heeft een flinke verkoudheid opgelopen... in een bioscoop!!! Airco is een soort plaag in Kuala Lumpur, terwijl het juist zo lekker warm buiten is.

Met gezonde spanning, vanwege een nieuw avontuur, een McDonalds burgermenu in onze buikjes (om het weer af te leren) én een ongezond hoestje stapten we het vliegtuig op naar de Gold Coast, Australië, waar we 10 uur overstaptijd zouden hebben voordat we doorvlogen naar Christchurch, Nieuw Zeeland.

Reacties 3

Aria en Herman 05-03-2013 19:09

Dag wereldreizigers,
Zodra jullie dit lezen zit de helft van de reis er al weer op. We willen jullie reisplezier natuurlijk niet bederven, maar de dag dat we als thuisblijvers jullie weer terug zien in Turkije komt zo ook steeds dichter bij ! Voor het echter zover is, zullen jullie nog wel een paar mooie hoofdstukken kunnen toevoegen aan dit reisverslag met uitersten: bergen en de kou, stranden en zon, platteland en wereldsteden. We zien uit naar het volgende bericht. De hartelijke groeten uit Katwijk en veel liefs. Pa en ma.

D.Hartevelt 06-03-2013 09:41

Je reisverslagen worden gelezen en het is indrukwekkend wat
jullie daar allemaal beleven,jullie kunnen wel genieten van moeder natuur en de verschillende culturen die daar zijn.
Geniet maar van dat alles en kom gezond weer thuis.
De hartelijke van ons en tot ziens.
Dick/Barrie Hartevelt

Sharina en Ingmar 17-03-2013 09:52

Hey wereldreizigers, ik wist niet eerder van jullie blog maar ben nu alles aan het doorlezen. Heerlijk om jullie verslagen te lezen en jammer dat jullie maar een tussenlanding van 10 uur hebben gehad in Australië (Gold Coast). Dit was een prachtige plek geweest voor Jochem om zijn board te gebruiken. Wat hebben wij genoten daar. Voor ons lijkt het alweer lang geleden maar de herinneringen zitten nog op ons netvlies en zeker als we jullie verslagen lezen. Geniet van jullie reis. Ing is jaloers op jullie reis door Nieuw Zeeland die hij nog hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. Have fun and no worries mates! Groetjes Ingmar en Sharina

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer